Koberec na hadník

Hadník tvoříme jen velmi pomalu, vždy jsou na zahradě důležitější věci. Zatím máme jen díru v zemi, částečné oplocení a kamennou zídečku. Nedá se ale říct, že bych na něj zapomněla, hromadím si zatím materiál (větve z lesa, buková polínky od táty, větve ze střihu modřínu od sousedů, kartony od nábytku, dřívka z kompostéru, snad bude i listí od sousedů).
Jeden báječný dílek pro náš hadník jsem o víkendu objevila v IKEA. Ve slevě tam měli černý koberec s barevnými pruhy BISLEV ze 400 Kč na 99 Kč. Normálně by mne takový "ošklivý" obyčejný koberec vůbec nezaujal, natož, abych si jej dala do bytu. Ale pro hadník je to to pravé ořechové, je pevný, ze 100% bavlny, jen jsem ustřihla ty umělé cedulky. Podle tipů k teorii hadníku by se pod nahřátou pevnou černou látkou měli rádi vyhřívat slepýši. Takže jsem tedy zvědavá, jestli to nakonec bude fungovat.

Koberec, který dám na hadník. Zatím je ještě hezky čistý, to mu dlouho nezůstane.
Obvykle lidé používají staré koberce, co jim kde zbyly doma, my však žádný takový nemáme. Navíc si myslím, že sehnat v dnešní době jen obyčejný běhoun z bavlny není jednoduché, většina lidí má už koberce z umělých materiálů.

Doplněno po letech: Ne, ani takový koberec, ani žádné jiné další opatření nám ty hady do hadníku za ty roky nenalákalo.

Štítky:

Sdílení:

0 komentářů