Zeleninové polévky na celý rok

Téma této knížky je krapet mimo zaměření blogu, ale snad mi to odpustíte. Nemůžu ji tady nesdílet. Na diskuzích a v různých skupinách se mne občas někdo zeptá, co vlastně z té zeleniny ze zahrady pořád vařím. No, většinou polévky. Zeleninu totiž do našeho malého nejedlíky těžko dostanu nějak jinak. Musela jsem si začít psát kuchařku, když jsem před dvěma a půl lety začínala, tenkrát ještě jako takový polévkový amatér. A po těch letech mám v kuchařce 25 receptů a za sebou fůru méně i více povedených receptů a mnohé ještě ani nemám sepsané a vyladěné. Jestli máte náladu a chuť, tak se podívejte a třeba i něco uvařte:



Spousta polévek mi tam ještě chybí, časem vydám aktualizovanou verzi. Navíc chci většinu polévek přefotit na dřevěné plošině na naší zahradě. Co je ale hlavní – polévky mně samotné kolikrát otevřely dveře ke zpracování rozličné zeleniny z mé zahrady. Když mám jistotu, že nám z řapíkatého celeru, růžičkové kapusty či mangoldu chutná alespoň jeden recept – polévka – a zeleninu tak budu umět použít, pěstuji jí více. A pak je to jen krůček k vyzkoušení dalších zajímavých receptů. Ale mít jeden dobrý recept je prostě základ pro pěstování stejné rostliny v dalších letech.


Další informace o knize:


Sdílení:

8 komentářů

  1. Paráda děkuji, bude se hodit :) Manžel bohužel cokoliv rozmixovaného nejí, ale syn naštěstí ano, takže si doma vaříme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že se Vám hodí.

      Vymazat
  2. Kuchařka je moc pěkná. Zkusím polévku z topinamburů, letos je máme poprvé a ještě jsem je jíst nezkoušela.
    Pěkný adventní čas přeje Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem moc ráda, že se Vám líbí.

      Vymazat
  3. Vaše polévkokuchařka vypadá opravdu skvěle. Zatím jsem ji jen rychle prohlédla, ale je perfektní, že je seřazená podle sezónosti. Už se těším až něco vyzkoušíme. Jste moc šikovná.����

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se Vám kniha líbí.

      Vymazat
  4. Pěkná inspirace, děkuji! Hráškový krém z mraženého hrášku považuju za objev roku, vůbec by mě to nenapadlo a už se těším, až ho vyzkoušíme:)

    OdpovědětVymazat
  5. Dakujem za zverejenie knizky. Aj ja sa snazim zvysit podiel zeleniny v nasej strave a znovu objavujem polievky. Urcite vyskusam.

    OdpovědětVymazat