Miss kompost

Pokud máte na zahradě hezký kompostér, tak neváhejte a přihlaste jej do soutěže Miss kompost. A to není legrace, taková soutěž opravdu existuje. Nejdřív mi nedocházelo, proč se taková soutěž vůbec koná a k čemu to všechno je. Došlo mi to až ve chvíli, kdy jsem sama začala kompostovat. Lidé z celé republiky tam totiž kromě fotografií svých kompostů a kompostérů dávají i tipy a zkušenosti.

Stránky Miss kompost: http://www.kompostuj.cz/


Hlavně se také člověk může inspirovat, jak takové komposty vlastně můžou vypadat. Někdy jsou lidé velmi vynalézaví, například jsem viděla rohové kůly u kompostu z kmenů dosloužilých vánočních stromků.

Kruhový proutěný kompostér s břízkou (nepodařilo se mi dohledat zdroj a kompostér se "zastřešením" (zdroj: http://www.kompostuj.cz/)


Pěkné zavírací kompostéry (zdroj obrázků: http://www.kompostuj.cz/ a http://www.kompostuj.cz/)

Zaroslé kompostéry (zdroj obrázků: u tří se mi nepodařilo najít přímé zdroje z http://www.kompostuj.cz/, poslední je z  http://www.ekodomov.cz/)
Zaujal mne i šikovný kammený kompost s dřevěnými vrátky z kulatiny (zdroj obrázku: http://www.ekodomov.cz/)

Plastovým kompostérům moc nefandím, naživo v zahradách nevypadí zrovna hezky. Ale tento zahraniční plastový model se mi líbí. Takový falešný kámen na zahradě bych si nechala líbit:
Zdroj obrázku: http://blog.wagle.com/

Štítky:

Sdílení:

3 komentářů

  1. Muj kompost by sice v zadne takove soutezi nevyhral, ale hlavne, ze je funkci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, děkuji za tip, také zkusím nějaké ty enzymy.

    OdpovědětVymazat