Rozkvetlá schodiště

Milovníky květin by mohlo potěšit, že rozkvést může i taková věc, jako kamenné schodiště. Jen jsou potřeba nějaké škvíry pro trochu hlíny a ta správná rostlinka. Přikládám inspiraci z Pinterest, kde by měla (snad) hrát hlavní roli Aubrieta deltoides, tedy česky Tařička kosníková. Tato milá sklanička kvete od dubna do května a vyžaduje plné slunce. Na lehce stíněném místě by to potom asi ještě mohla zvládat  například mateřídouška.

Krásný, byť bariéroý vstup do domu. (Zdroj obrázku: http://pinterest.com/)
Další variace na fialkové schody. (Zdroj obrázků: http://pinterest.com/ a http://pinterest.com/)




Parádu dokáže udělat i "obyčejná" zelená v podobě netřesků (Sepervivum) či rostlinky s názvem Rmenec sličný (Chamaemelum nobile, kvete potom drobnými bílými květy).
Půvabná zelená zahradní schodiště. (Zdroj obrázků: http://www.flickr.com/ a http://creativegardener.wordpress.com/)
Podle internetových rad by mělo stačit dát do štěrbiny vlhkou půdu a rostlinku do ní jen zaset nebo zasadit a počkat si, až se rozroste. Chystám se, že to vyzkouším u obrubníku na okraji pozemku a uvidím, jestli je to opravdu tak jednoduché.

Štítky:

Sdílení:

2 komentářů

  1. Dlouho jsem hledala název tohoto zvonku na schodišti. Mám podél koupeného domečku betonový chodník. Jak jsme po něm začali chodit, beton se rozpadá a objevuje se původní kamenný chodník. Do mezer původního chodníku chci tento plazivý zvonek zasadit. Díky Vašim odkazům jsem se dohledala k názvu :
    Zvonek Poscharkův - Campanula poscharskyana
    Čeleď: Campanulaceae - zvonkovité
    nízká půdokryvná skalnička, tvořící dlouhé výhonky, výška asi 15cm, listy jsou vejčité,řapíkaté, rozevřené zvonkovité květy jsou ve tvaru hvězdy,
    Květy: modrofialové
    Kvete celé léto ---zdroj http://www.profizahrada.cz/

    OdpovědětVymazat