Další české blogy o zahradě

Jaké nové blogy o zahradě se mi podařilo za rok objevit?


Především jsem našla velmi pěkný blog pana Pavla Chlouby. Sledovala jsem jej už dříve, ale na dané adrese jej pan Chlouba přestal aktualizovat a já si říkala, jaká je to škoda. A teď jsem jej našla na adrese http://pavelchlouba.blogspot.cz/. Jsou v něm milé články o zajímavých květinách, o pěstování borůvek i nápadech pro zahradu. Vše doplněné velmi pěknými fotografiemi.

Pan Chlouba si vede ještě jeden blog – právě ten původní "Zahradník na cestách", jen je na nové adrese http://www.zahradniknacestach.blogspot.cz/. Zajímavé články o evropských zahradách, městských parcích, Chelsea Flower Show, ale taky třeba květinové výzdobě měst v zahraničí. Tyto příspěvky si nechávám vždy jako takové hezké čtení na víkend.


Autorka blogu "Zahrady mojí duše" spustila další zajímavý blog, tentokrát zaměřený na přípravu chutných dobrot. Hezky a výstižně se jmenuje "Ze zahrady na stůl" a najdete jej na adrese http://zezahradynastul.blogspot.cz/. Těším se, až někdy vyzkouším její fialkový džem (zatím mi na zahradě pořád ještě neroste základní ingredience pro recept  fialky) a salát s jahodami. A taky doufám, že se blog ještě rozjede, poslední příspěvek je z června minulého roku.

A jsem zvědavá i na nový, v lednu založený blog pana Milana Bruchtera o přírodních zahradách: http://prirodnizahrada.blogspot.cz/.

Štítky:

Sdílení:

8 komentářů

  1. Dobrý den,
    Váš blog čtu už nějakou dobu a moc mě baví. Téma zahradničení opravdu není v českém bloggerském světě příliš frekventované, musím říct, že sleduji hlavně stránky zahraniční (nepřekonatelné jsou anglické blogy). Sama jsem začala psát svůj blog teprve v lednu letošního roku, zatím je to čerstvá záležitost a ani nevím, jak dlouho mi to vydrží:-) Přesto bych Vás chtěla na svůj blog pozvat: www.zahradamebavi.cz
    Přeji hodně úspěchů s blogem i se zahradou,
    Anita

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pozvání, Váš blog se mi velmi líbí! Hned jsem si jej dala do záložek a budu jej sledovat. Nadchly mne i Vaše krásně zpracované návody k pěstování, skvělé fotografie a milé texty!

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji, já Váš blog sleduji taky moc ráda, už víc, než rok. Je plný zajímavých informací (díky Vám jsem například objevila Alys Fowler:-) a je bezvadně zpracovaný.
    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Anito, taky si Vás, s dovolením, přidávám do záložek. Obě jste šikovné. Já mám blog založený od léta, ale zatím ani čárku, jen fotky ve foťáku. Snad už se pohnu z místa. Ať se daří. DanaŠ

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    Váš blog byl jedním z prvních, na který jsem narazila při pátrání po spřízněných duších a od té doby ho často navštěvuji pro inspiraci i poučení. Obdivuji lidi, kteří se svým zájmům dokážou věnovat až s vědeckou důkladností a ještě se o své poznatky ochotně dělí s dalšími lidmi. Nejspíš tyhle schopnosti nemám, proto jsem založila blog pavědecký a nevážný: http://www.zahradnikem-nedopatrenim.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi děkuji za milý komentář a odkaz na Váš krásný blog. Už jsem na něj při brouzdání internetem jednou narazila a krásně jsem se hned začetla a pobavila. Zahradní deník píšete mile a velmi čtivě, hned jsem si musela přečíst všechny záznamy, nedalo se přestat číst. Těším se na další články!

      Vymazat
    2. Jen škoda, že jej nejde nějak načíst do RSS čtečky, aby mi nové příspěvky chodily hned například e-mailem...

      Vymazat