Únor – co dělat na zahradě

Co můžete dělat na zahradě v únoru?

Únor je jeden z nejklidnějších měsíců, co se zahrady týká, půda je zmrzlá, venku je vlezlá zima, že ani není moc důvodů do zahrady chodit a spíše na ni člověk kouká přes okno z tepla domova.
  • Pokud není sníh a zmrzlá půda, tak zalijte jehličnany a stálezelené keře (především při holomrazech). Pokud jste sázeli stromky, tak i ty, pokud nemrzne.
  • Pozorovat ptáky na krmítku, pokud je v těžkých mrazech přikrmujete (více o krmení ptáků). Do pítka jim v holomrazech dávat pravidelně vodu (více o pití ptáků v zimě).
  • Jasmín, vilíny či kaliny někdy vykvétají již v únoru, kaliny mnohdy hezky voní a v druhé polovině února se již někdy probouzí sněženky či čemeřice (více o zimních květech).
  • Pokud ještě nemáte hmyzí domek, můžete si nějaký zkusit vyrobit (více o jednoduchých hmyzích domečkách, i těch složitějších). 
  • Pokud opravdu chcete a potřebujete stříhat či řezat stromky či keře, v únoru už začíná být ta pravá doba, především ve dnech, kdy nemrzne a nefouká vítr. Ale stříhejte jen, když opravdu víte, co děláte a proč to děláte. 
Zapomeňte na:

Inspirováno: Práce na zahradě. A nechcete raději zábavu?

Sdílení:

2 komentářů

  1. V únoru kvete pravý jasmín Jasminum nudiflorum, ten tak zvaný "nepravý" Philadelphus kvete v létě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, mám to tam špatně. Velmi Vám děkuji za upozornění, hned jsem to opravila.

      Vymazat