České blogy o zahradě 2018

Další rok uběhl a mne teď nejvíc baví číst blog Pěstuj zeleninu. Krátké a milé články se strefují do témat, která jsou zrovna v daný měsíc aktuální a autorka stále píše s nadšením a pravidelně. Zeleninu zrovna docela dost řeším, už budu mít všechny svoje vysoké záhony, snad všechno, o čem paní Jana Poncarová píše, využiju. 
Na půvabné květiny se chodím koukat na blog Život v zahradě, k panu Pavlovi Chloubovi nebo k Aubrietě. Nahlížím do zahrad Inspirováno přírodouŽivá zahrada a sleduji, jak si vede Sláma v botách.


Jaké nové hezké blogy jsem objevila?
  • Petra zahradničí (http://petrazahradnici.cz/) je další milý blog o pěstování zeleniny. Autorka je holka z města,postupem let dozrála do vesnického života a zamilovala si zahradu. Píše o bylikách, mulčování, kdy sázet česnek a nebo jak vyrobit pampeliškový med. Moc se líbil její článek, jak se zbavit klíšťat. Přidává i zajímavé recepty, co vařit ze zeleniny, kterou vypěstuje.
  • Deník zahrady (http://denikzahrady.cz/) obsahuje příspěvky o proměně jednoho zanedbaného místa. Moc mne baví nakukovat, co nového do zahrady přibylo a jak se mění v čase. Autoři vkládají krásné fotografie, radost pohledět.
  • Blog paní Jany Pošíkové (http://janaposikova.cz/) se točí především kolem bylinek ze zahrady a jejich využití. Píše také ebooky zaměřené na zahradničení.
  • Čtu také, jak si na zahradě vede Ekochalupník Alex (http://www.ekochalupnik.cz/). Co sklízí, co pěstuje a jak bojuje se škůdci.
  • Blog Heleny Brtnické s poetickým názvem Zahrada mojí duše jsem četla už někdy v roce 2012. Poté se autorka věnovala jiným záležitostem, než psaní o zahradě. No a teď, teď se na její stránce http://helenabrtnicka.cz/, tentokrát s názvem V Zahradě s duší tykám kytkám, začínají objevovat milé a hezké články. O bylinkách, o darech ze zahrady či například, co sklízet v lednu.

Snad tyto zajímavé blogy potěší i vás, pokud je třeba ještě neznáte.

Štítky:

Sdílení:

6 komentářů

  1. Paráda, díky za nové objevy, blogy Petry a Heleny neznám a už se těším na počteníčko. Ráda pokukuji, jak se daří jiným.
    Přeji všem krásné jaro (už se nemohu dočkat)
    Ola

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuji za typy
    Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, je od vás milé, že ráda nakukujete do našeho Deníku zahrady.
    Hezké jaro a ať se zahradní dílo daří :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jitko, moc jste mě potěšila, že se ke mně chodíte dívat :). Taky průběžně okukuju, kdo kde co píše a nechávám se ráda inspirovat. Ať se Vám v zahradě daří :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je milé, děkuji za zmínku ♥ Stránky jsou v procesu, ale jsem moc ráda, že se články líbí :-). Krásné zahradní jaro, Hela B.

    OdpovědětVymazat