Vysněná zahrada v průběhu celého roku

Každou zimu se ráda dívám na fotky naší zahrady. To, jak se v průběhu roku mění, co kvete, co se barví. Vzpomínám, jak v danou chvíli zahrada voní. Trošku mi v těch fotkách ale chybělo třeba to, jak se rostliny hýbou ve větru a zpěv ptáků či jak je naopak zahrada v zimě úplně klidná a tichá.
Tohle všechno byl takový impuls pro to, abych vybíhala po chvilkách v roce 2018 na zahradu a zkoušela amatérsky zahradu natáčet. Jen tak, bez stativu, obvykle dost narychlo. Video, které z tohoto pokusu nakonec vzniklo, má 11 minut. Je roztřesené, místy rozklepané, lehce rozmazané. V zahradě je vidět různé materiály pro přípravu terasy, lešení, neuklizené věci... až jsem si nejdřív říkala, jestli si jej nemám radši nechat jen pro sebe. 
Nenechávám. Dávám jej na blog mimo jiné i proto, že mi říkáte, že naživo (ano, potkávám vás, čtenáře, někdy právě i naživo a vždycky je to kouzelné setkání) je naše zahrada vlastně docela malinká. Z fotek rozhodně vypadá pro nezasvěceného člověka větší. Tak třeba vám video ukáže naši zahradu zase trochu z jiného úhlu. Nicméně, youtuber se ze mne určitě nestane, nějak na to video nemám moc vlohy :-) 


Fotografie zahrady z různých let, seřazené podle měsíců, jsem taky dala dohromady. Původně jsem si takovou sbírku zkoušela tvořit na Pinterestu. Nicméně tam by ji nemohli vidět ti, kteří nemají účet. A tak putovaly fotky jednoduše o alb do online služby a postupně k nim přidávám popisky. Koukněte, jak dokáže být taková přírodní zahrada po celý rok krásná a zajímavá a pestrá:


Galerii fotografií naší zahrady najdete na adrese: https://www.zonerama.com/Vysnenazahrada/716550


Hudba pro video pochází ze stránky: https://www.bensound.com/royalty-free-music/cinematic, autorem je Benjamin Tissot.

Sdílení:

2 komentářů

  1. Milá Jitko,

    děkuji za Váš blog a jsem ráda, že si i přes celké rodinné vytížení najdete čas na příspěvky. Koncept Vaší zahrady je mi blízký a moc Vám fandím.

    Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak krásné! A pro mě obří povzbuzení, že i ta moje pláň bude za pár let krásná a kvetoucí.

    OdpovědětVymazat