Pítka a koupátka

První pítko pro ptáky již v zahradě máme (viz příspěvek), vybrala jsem tedy několik obrázků pro inspiraci na ta další pítka a koupátka:

Senzační levandulové pítko i čistě praktické ekologické pítko i s bydýlkem. (Zdroj obrázků: http://www.pinterest.com/ http://www.prirodnizahrady.com/)

Možnosti misek pod květináče

Pítko s "neviditelným" stojanem z drátů, zavěšené pítko a misky obyčejně položené na kamenech. (Zdroj obrázků: http://www.bhg.com/, http://familyfun.go.com/, http://ashdown4628.clients.cmdwebsites.com/)

Trocha umění v zahradě:

Nepraktické, klouzavé skleněné pítko. Potom krásné betonové "vytvoř si sám" pítko a klasické samostojící s květinami okolo. (Zdroj obrázků: http://www.gardeners.com/, http://www.birdsandblooms.com/, http://www.sunset.com/)
Pítka pro hmyz by měla obsahovat kamínky a plošky, na kterých může hmyz přistát a případný topící se brouček i vylézt a osušit se.
Pítka s kamínky ocení především hmyz a motýli. (Zdroj obrázků: http://picasaweb.google.com/, http://www.ehow.co.uk/)

Štítky:

Sdílení:

2 komentářů

  1. O pítku jsem už taky uvažovala, ale to by naše kočka asi měla hody:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Na to závěsné pítko by se asi dostat neměla. V některých knížkách se navíc píše, že stačí umístit pítko na přehledné místo na zahradě dál od keřů či dalších "schovek" pro kočku. Ptáci prý zavčas odletí, když mají přehled. Vyzkoušené to ale nemám :-)

    OdpovědětVymazat