Petice za záchranu pěstování rostlin z vlastních semen

Tak to mne opět něco velmi zvedlo ze židle a rozčílilo. V úplné tichosti Evropská komise pracuje na návrhu zákona, který ve svém důsledku mohl velmi poničit rozmanitost rostlin v českých zahradách. No, posuďte sami podle tohoto článku: http://www.bio-info.cz/zpravy/konec-zahradkaru-v-cechach.

(zdroj obrázku: www.sxc.hu/)
Pevně doufám, že nic takového neprojde. Ale pro jistotu jsem se pod tu petici také podepsala. Fandím organizacím, jako je náš Gengel či rakouské Arche Noah a časem si chci od nich objednat nějakou pěknou starou odrůdu zeleniny a pěstovat ji. Tak abych ještě vůbec měla od koho  potom objednávat.

V odkazovaném článku dole je odkaz na petici, případně lze petici "podepsat" i na stránkách http://www.seedforall.org/

Štítky:

Sdílení:

2 komentářů

  1. Zdravím. Pěkný blog to tady vedete.

    Včera jsem také zaznamenal nějakou nervózní reakci na návrh zmiňovaného zákona a na to konto jsem se do něj lehce podíval a píší tam, že se vztahuje jen podnikatele v zahradnictví a zemědělství. A výslovně uvádí, že takovéto domácí pěstění nepodléhá regulaci. To jen k té Vaší hlavní námitce; víc jsem toho nezkoumal a nevím, jestli je ten zákon jinak rozumný či ne.

    Emil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a upřesnění, na co se ten zákon vztahuje. V zákonech se takhle moc nevyznám a ze zavádění složitých administrativních procesů a registrací na "normální věci" jsem nervózní a mám hned (možná) přehnané obavy. Protože ale proti tomu zákonu bojují organizace, kterým věřím a které podporuji a uznávám, tak jsem se také zapojila. Věřím jim, že boj proti tomuto zákonu není bezdůvodný.

      Jinak jsem velmi ráda, že se Vám můj blog líbí.

      Vymazat