Pohoda v houpací síti

Nádherně fialová síť (zdroj obrázku:
http://oliveout.blogspot.cz/)
Bez houpací sítě si prostě nedokážu pořádně zahradu představit. Právě v parádních letních vedrech je naprosto ideální odpočívat ve stínu stromů v síti.
Jenže u zahrady zakládané "na zelené louce" těžko člověk bude mít dva krásné statné stromy a tak mi nezbývá, než o houpací síti zatím jen snít a koukat se na krásné obrázky. Za pár let, až se rozroste náš buk či líska a hodí alespoň lehký stín pod sebe, tak si koupíme samonosnou houpací síť. A bude to celkem drahý špás, stojan, který udrží dva dospělé a jedno dítě, začíná na ceně 4 000 Kč (kovový) a hezký dřevěný stejné nosnosti začíná na 10 000 Kč. Síť, která udrží malou rodinku, stojí kolem 3 500 Kč. Není to žádná levná záležitost.
Ale zpátky ke snění, do zahrady by se nám potom barevně hodila krásně fialová síť, na obrázcích se mi ale nejvíc líbí ty bílé s kupou polštářků. A od věci potom není ani pořízení moskytiéry pro večerní poležení. 
Za nepraktické považuji ty "děravé" provázkové houpací sítě. Sice jsou skladné, ale člověku táhne na záda a koukněte níže, že z nich nebudou nadšení ani domácí mazlíčci.

Nejlepší jsou houpací sítě natažené ve stínu dvou statných stromů. (zdroj obrázků: http://pinterest.com/ a http://pinterest.com/)

Bílé houpací sítě s krajkou vypadají v zahradě parádně romanticky. Jen ta barva není moc praktická, když budete v síti baštit třeba zmrzlinu nebo ovocný pohár. (zdroj obrázků: http://beachcomber26.blogspot.cz/ a http://mokkasin.blogspot.se/)

Síť u jezírka nebo potůčku může být taky hodně příjemná, ideálně ale raději v kombinaci s moskytiérou. Stejně tak na večerní poležení se moskytiéra určitě užije. (zdroj obrázků: http://pinterest.com/, http://fabulousfifi.typepad.com/  a http://pinterest.com/)

Houpací síť lze natáhnout i na zastřešenou terasu. Obrázek vpravo mám hodně ráda, přesně takhle by se mi líbilo někdy v houpací síti přímo v noci spát. (zdroj obrázků: http://pinterest.com/http://www.houpacisite.cz/ a http://littlewillow.com/)
Jen těm "děravým" provázkovým houpacím sítím moc neholduji. Sice na některých obrázcích vypadají pěkně, ale přijde mi, že asi nebudou moc pohodlné. A pozor, jestli máte pejsky či kočky. (zdroj obrázků: část fotografie od fot. studia DamionHamilton http://www.damionhamilton.com/, http://pinterest.com/ a http://pinterest.com/)
Další pěkné snové obrázky s houpacími sítěmi si budu postupně časem dávat do nástěnky na Pinterestu: http://pinterest.com/zahrada/pohoda-v-houpací-síti/.

Sdílení:

2 komentářů

  1. Krásný večer, tak mi už dlouhou dobu máme právě tu provázkovou. Ještě jako děti jsme se na ni houpali. Ale i teď. Měli jsme jich několik. Na zahradě máme dost staré stromy, tak nebyl problém ji kamkoliv přidělat. Nyní máme houpací křeslo je parádní. Cena těchto krásných houpaček šla rapidně nahoru. Je to opět hit... ale příjemný relax k nezaplacení. Přeji Vám ať se i Vy dočkáte své vlastní houpačky. Prima léto L.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pěkný komentář. V houpacím závěsném křesle jsem ještě neseděla, takže nevím, jak moc je nebo není pohodlné. Taky se na ně ale někde podívám, vypadají zajímavě.

    OdpovědětVymazat