Dárky pro milovníky přírodní zahrady

Vánoce se blíží a tak jsem sem sepsala několik zajímavých tipů na možné vánoční dárky pro přátele, kteří mají rádi přírodní zahrady, biozahradničení či permakulturu a svoji zahradu vůbec. Třeba se některým inspirujete.

Předplatné časopisu
Za zvážení stojí předplatné časopisu bio Zahrada v obrazech. Jedná se o pěkný dvouměsíčník s tématikou bio zahrad, přírodních zahrad či i permakultury. Při listování zjistíte, že je především plný hezkých obrázků, textu v něm není až tak moc. Pro ty, kteří si spíše rádi pořádně "počtou" bude možná zajímavější čtvrtletní časopis Klíčová dírka, který se obecně věnuje tématům permakultury (nejen v zahradách, témata mají široký záběr i přes stavebnictví apod.).


Pěkná kniha
Vybrat někomu knihu, která se mu bude opravdu líbit, je hodně těžké. Buď je ideální koupit mu knihou, kterou jste sami četli a můžete ji doporučit, a nebo to risknout a koupit nějakou třeba jen podle zajímavého tématu a obalu. Mne na první pohled tento rok zaujaly knížky:

  • Naše první slepice – stručná malá knížka s hezkými obrázky. Ideální pro lidi, kteří koketují s myšlenkou pořídit si pár slepic na dvorek či zahradu a přitom nemají v rodině žádnou vesnickou tetu či babičku, která by jim řekla, jak na to.
  • Království bylinek v permakulturní zahradě – knížka se věnuje bylinkovým spirálám, záhonům, suchým zídkám i kráterovým zahradám. Ideální pro ty, kteří bylinky v kuchyni milují, ale s jejich zahradním pěstování teprve začínají.
  • Balkon k nakousnutí – na této knížce se mi líbí její zaměření, byť jsem ji zatím neměla možnost číst. Je ideální pro ty, kteří ještě svoji vysněnou zahradu nemají a musí se na pár let spokojit jen s balkonem v bytě. I na něm se dá leccos vypěstovat a zkušenosti z balkonového pěstování se pak ještě budou hodit i na zahradě či na pěstování rostlin na terase vysněného domu.


Semínka zajímavých odrůd zeleniny

Štítky:

Sdílení:

3 komentářů

  1. Ahoj,
    Zahradu v obrazech odebírám a je úžasný pro všechny co mají v lásce přírodní zahrady bez chemie. Přečtu ho naprosto celý i s reklamami :o) a je fakt senzační. Doporučuji ! Škoda jen, že nevychází každý měsíc. Fotografií má opravdu hodně, ale i to je výhoda - konkrétní inspirace pro všechny, obzvlášť pro ty se slabší představivostí.
    Mel

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, a dík za inspiraci na další knihy!! Už vím o co si napíšu Ježíškovi :o).
    Krásné vánoce !!!
    Mel

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi děkuji za doporučení časopisu Zahrada v obrazech. Já mám zatím jen jedno číslo časopisu a velmi se mi líbilo, další už potom dostanu "od Ježíška". Dejte potom kdyžtak vědět, jaké jsou ty knížky a jestli se Vám líbily.

    OdpovědětVymazat