Naše zahrada z ptačí perspektivy

Dnešní technologie už toho umí opravdu hodně. Získala jsem teď například možnost podívat se na naši zahradu z ptačí perspektivy, neboť už se objevila aktualizovaná podzimní satelitní mapa v Google mapách. Je to docela kouzelná podívaná, například stromy tam vidět vůbec nejsou, ale naše bylinkové spirály, pět samostatných gabionů, kompostéry, hadník i jezírko s pařezy tam vidět je. A také pár hromad písku, kamení, hlíny. 

Snímek z Google map, kde je vidět dům a zahrada sousedů vlevo a naše zahrada vpravo. Máme zahradu "se smajlíkem", neboť tak bylinkové spirály s mlsacím koutkem vypadají. Snímek jsem si trochu otočila, zahradu nemáme přesně v lince sever-jih, ale lehce pootočenou.

A tady přikládám můj plánek vlevo a realitu vpravo. Docela se nám podařilo se se spirálami i kompostem strefit. Jen oblast jezírka je trochu oproti plánku posunutá.


Sdílení:

5 komentářů

  1. No pááni, to je supr pohled, a prima plánek:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. u nás má google mapy staré několik let...

    OdpovědětVymazat
  3. Moc zdravím, čtu Váš blog teprve asi týden, ale už mám knihu z ekozahrady.com, objednané habry na živý plot a přemýšlím o plánku zahrady :). Jako Vám mě totiž napadlo proč čekat se zahradou až se postaví dům, když stromy plodí až za 3 roky :). Mohu jen drobnou radu - vy jste si to kreslila v jakém programu?
    A na závěr Vám chci moc poděkovat za všechnu inspiraci a pozitivní sílu co jsem na Vašem webu našla a najdu. Jste boží a máte krásnou zahradu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm nejsem dobrá v počítačových věcech a neuložilo se to přes můj profil. Tak ještě podpis :)
      Petra Pužmanová

      Vymazat
    2. Děkuji za krásný komentář, moc mne potěšil. Jsem moc ráda, že se Vám blog líbí. Co se týká mého plánku, kreslila jsem jej v pokročilém grafickém programu jen proto, že s ním pracuji v práci. Osobně si ale myslím, že úplně nejlepší návod, jak si udělat plánek zahrady, je právě v knížce od pana Svobody - s velkým papírem a kolečky.

      Vymazat