Dárky pro milovníky přírodní zahrady (2014)

Chcete na Vánoce potěšit někoho, kdo rád (nejen přírodně) zahradničí? Třeba se zhlédnete v některém z mých tipů, co pěkného jsem objevila brouzdáním na internetu...

Časopisy

Po ročním odebírání časopisu bio Zahrada v obrazech mohu časopis doporučit především těm, kdo mají rádi velkoformátové obrázky na listování spíše než spoustu výživného textu. Ne všechny texty a tipy se mi líbí, ale některé články mne inspirovaly pro moji zahradu. Téma permakultury obecně (nejen zahradní) a spousta textů je k přečtení v časopise Klíčová dírka.  A zahradníky možná potěší i milý časopis Venkov a styl, který sice není primárně zaměřený na zahrady, ale protože k venkovu zahrady patří, najdete v něm mimo jiné představenou jednu z pěkných rostlin či keřů, reportáž ze zahrady, recepty ze šípků či jarních bylinek, tvoření z přírodních materiálů i mnohé tematické zahradní články. Vychází pětkrát do roka.


Knihy
Člověka, který o vlastní zahradě zatím jen sní a bydlí v bytě s balkonem, byste mohli potěšit knížkou Zahrádka v květináči (psala jsem o ní). Ten, kdo přírodní zahradu plánuje založit by mohl ocenit knihu Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY a rodového statku (taky jsem o ní psala). A šikovným rukám se možná bude líbit kniha Dárky z přírody (tak tu jsem ještě nečetla).


Dárky z Fler
Když mohu, nejraději podporuji výrobky od šikovných českých rukou. A tak je mi blízké při nakupování často koukat na Fler.cz, jestli tam danou věc někdo od nás nevyrábí. Zahradní výrobky tam člověk spíš hledá jako jehlu v kupce sena, ale přece jen jsem pár zajímavých věcí našla:

Přírodní hamaka od výrobce jasukuma, hmyzí Grandhotel Honeydew od Dílny Hammer, dřevěný okrasný hříbek od Šumaváků, vidle na opékání špekáčků od tenkovaru a keramické zápichy do hlíny od HapAtelieru.

Semínka zajímavých rostlin
Skvělý nápad pro zapálené pěstitele, zkusit můžete třeba semena borůvky černé, skořicové bazalky, jablečné máty, dračí fialové mrkve nebo fialové brokolice.

Štítky:

Sdílení:

0 komentářů