Vánoční výzdoba zahrady (2014)

Chci se s vámi podělit, co mi letos padlo do oka při hledání nápadů pro vánoční výzdobu zahrady. Nebo spíš pomyslně cvrnklo do nosu, jako v pohádce Tři oříšky pro popelku.

V první řadě tenhle provrtaný vánoční světélkový sud a pár dalších tipů pro prozáření vánoční zahrady. Jak si totiž postěžovali naši sousedé, do práce jedou za tmy a domů se vracejí opět se setměním. Veškerou denní parádu si na zahradě vůbec neužijí, takže světélka jsou to hlavní, co by přes týden na zahradě mohli ocenit.

Vánoční zahradní světélka pro inspiraci. (Zdroj obrázků: http://www.zwineguy.com/,http://thissillygirlslife.com/, http://dishfunctionaldesigns.blogspot.cz/, http://www.bhg.com/http://www.inspiredbycharm.com/.)
A ti, kteří si musí do konce roku vybrat veškerou dovolenou (a nebo jsou na mateřské dovolené), ocení i nějakou pěknou denní zahradní výzdobu. Například sněhuláky, zvlášť když ty opravdové sněhové si tyto Vánoce nejspíše neužijeme:

Na zahradě mohou být sněhuláci, i když jsou Vánoce na blátě. (Zdroj obrázků: https://www.etsy.com/http://grandparentsplus.com/ a http://www.conbotasdeagua.com/)
S kočárkem teď možná i o to více chodíme městem i vesnicemi a s malým synkem koukáme na všechny ty krásně nazdobené vánoční předzahrádky. Alespoň takhle virtuálně děkuji všem těm, kteří si dají tu práci a zdobí zvenku své domovy tak, aby potěšili i procházející kolemjdoucí. Je to milé a krásné a člověka to naladí na nadcházející sváteční dny. A, díky bohu, stále platí, že většina Čechů má v sobě ještě dostatek vkusu, aby to s výzdobou nepřeháněli, jako někteří Američané. Těch pár přehnaných výzdob pak může sloužit k milé rodinné činnosti – hře na porotu soutěže o nejbizardnější vánoční výzdobu, tak jak to popisuje jeden bloger v příspěvku Už je to tady....

Další inspiraci pro vánoční výzdobu zahrady najdete v nástěnce na pinterestu.

Sdílení:

2 komentářů

  1. Dovoluji si vstoupit do tvé krásné zahrádky a okukovat nástěnku s vánočními nápady. Musím se přiznat, že jsem příznivec vánočního zdobení v zahrádkách. Ale dávám světýlka jen na smrček a jinak mám za okny vystříhané papírové krajinky a pod. Moc se mi líbí kolik lidí má krásné nápady a zdobí si svoje okolí.

    OdpovědětVymazat
  2. Dívala jsem se na Váš blog, papírové krajinky v oknech vypadají parádně. Škoda těch světýlek, které Vám vzali...

    OdpovědětVymazat