Myslete o svátcích i na přírodu

No, vánoční svátky už máme za sebou. Ale jestli je ve Vás ještě ta krásná nálada, kdy chcete lidi kolem sebe obdarovat, co takhle dát něco i přírodě kolem? Obvykle zde dávám několik různých tipů, ale letos vám chci napsat o jedné věci, která se mi hodně líbí.



Hnutí Brontosaurus spustilo pěkný web Darkyprirode.cz, díky vtipně pojatým dárkům tam můžete pomoci čištění a vyvěšování ptačích budek, čištění studánek, sázení stromů i tvorbu domečků pro hmyz. Já si je letos vybrala kvůli milé osobní zkušenosti. V naší vesnici působí už rok lesní školka pro děti, obec jí propůjčila krásný velký neosázený pozemek u lesa a letos se zakladatelům a zakladatelkám školky podařila velká sázecí akce. Každý, kdo měl chuť a sílu, mohl přijít na podzim sázet stromy, živé keře i ovocné keříky. Šla jsem taky a jak jsem hloubila v té kamenité půdě díru pro aronii, chvíli jsem si s dvěma brontosauřicemi povídala. 
Stačila mi opravdu chvilka na to, abych poznala, že do toho sázení dávají ty holky srdce a že jim opravdu nejvíc jde o ty stromy a přínos pro děti a pro všechny okolo. A jestli jsou tam všichni ostatní stejně fajn jako tyhle dvě brontosauřice, tak jsou to lidi na správném místě. Proto vám zde píšu právě o nich, přijde mi, že to s tou pomocí přírodě totiž myslí opravdu velmi vážně.

Štítky:

Sdílení:

0 komentářů