České blogy o zahradě 2017

Další rok uběhl. Chtěl jsem napsat, že opět čtu své oblíbené stálice, blogy, které mám ráda. Ale slovo "čtu" tady moc nesedí, protože vlastně moc není, co číst.


Na blogu Zahrada mě baví nebyl za poslední půlrok žádný příspěvek, na blogu pana Pavla Chlouby také nic, na blogu Živá zahrada taky ne, na webu Potravinové zahrady také nic, nicméně pan Marek Kvapil vkládá spoustu zajímavých článků a videí na svůj facebook. Aktualizovaný zůstal blog paní Veroniky, který se teď spíše věnuje trochu jinému tématu a tématům. Vlastně všichni tito nejspíše nemají čas na psaní právě kvůli zajímavým věcem, projektům a akcím, kterým se věnují. A tak, když se chci začíst do něčích krásných článků o zahradě, sleduji teď více blog http://aubrieta.cz/ o krásných květinách a Inspirováno přírodou o pěstování zeleniny.

Za poslední rok se mi podařilo najít ještě následující dva blogy:

  • Život v zahradě (http://www.zivotvzahrade.cz/) je o krásné zahradě paní Petry a o tom, jak krásně se v ní žije. Tak jako mnohé další obdivovatelky blogu jsem ji našla přes její krásné fotky na Instagramu. Blog potom vypráví malé příběhy, o sněženkách v lese, o sázení letniček, a především velký krásný příběh jednoho trvalkového záhonu. Naučila jsem se, kdy stříhat trvalky a poznala spoustu nových zajímavých květin.
  • Pěstuj zeleninu (http://pestujzeleninu.cz/) paní Jany jsem objevila teprve nedávno, ale už mne doprovází při mých pokusech s pěstováním zeleniny. Krátké a milé články se strefují do témat, která jsou zrovna v daný měsíc aktuální, autorka přidává hezké citace ze starých zahrádkářských časopisů. Nejvíce se mi ale líbí její nadšení z pěstování zeleniny, krásně jej předává dál. Kromě blogu také sepsala knížku a vede kurzy.

Snad potěší i vás, pokud je třeba ještě neznáte.

Co se týká mého blogu, přes zimu jsem jeho vzhled inovovala a pevně doufám, že se snad už dobře zobrazuje na všech možných zařízeních a že se v něm moc po těch změnách neztrácíte. A po dlouhé době jsem zamířila i na Instagram. Víte, že jsem si pěkně dlouho myslela, že na tuhle službu jen lidé vkládají fotky svých jídel nebo jídel v restauracích a sdílí je? No, stále si myslím, že fotky jídel tam převládají. Ale teď můžu říct, že kromě těch jídel tam ještě najdete jednu nadšenkyni, která tam na 168 fotkách pro změnu zdokumentovala příběh vzniku jedné malé zahrady:
https://www.instagram.com/vysnenazahrada/. (Někdy to nejde odrolovat až na úplný začátek, ale šipkami se dá dostat prohlídkou až k první fotce plevelnatého pozemku.) Časem bych tam chtěla dokumentovat, jak hezká je naše zahrada po celý rok a jak krásně se v ní žije.


Štítky:

Sdílení:

5 komentářů

  1. Našla jsem nyní zajímavý, není to blog, ale spíše web, a proklikáte se k spousty zajímavým věcem a článkům. http://www.veronica.cz/
    Jinak váš blog studuji pravidelně a jen tak dál, zakládám vlastní zahradu, a poprvé, tak si ráda nechám poradit:) Děkuji Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tip. Web nadace Veronica sleduji také, mají tam hezky popsané, co který měsíc dělat na zahradě a také už jsem párkrát využila jejich poradny, kde odpovídá paní Vlašínová. Je to taky krásná studnice informací a inspirace.

      Vymazat
  2. Máte moc krásný blog, který už dlouho sleduji. Taky se mi zdá, že v českých vodách blogy o zahradě spíš skomírají a to by byla opravdu škoda. Proto jsem se rozhodla taky to zkusit, ale jsem teprve na začátku. Můj blog je http://nejentulipany.blogspot.cz/. Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za odkaz na Váš blog, už jej čtu a velmi se mi líbí!

      Vymazat
  3. Dobrý den Jitko! Moc děkuji za zmínku, jsem ráda, že se vám u mě líbí a děkuji za další inspiraci!! Zahradničení zdar!:)
    Petra z blogu www.zivotvzahrade.cz

    OdpovědětVymazat