Dva milé objevy zahrad na Instagramu

Konečně jsem měla trochu víc času a doplnila i pár fotografií ze zahrady na Instagram. A objevila jsem tam dvě milé dámy, které píší právě o té jejich zahradě. Vám už nejspíš budou známé, ale já tady měla víc než rok a půl kompletní výpadek a nesledovala o zahradách vůbec nic. O to s větším nadšením jsem se začetla a zakoukala do obou příběhů.

Z města na vesnici – Instagram a blog

https://www.instagram.com/zmesta_navesnici/

První instagramový účet, který mne okouzlil, se jmenuje  zmesta_navesnici a píše ho paní Renata Prokešová. Když si odrolujete na samý začátek, zjistíte, že si s manželem koupili nádherný 160 let starý dům na vesničce na jižní Moravě. K domku byla velká zarostlá zahrada a tak ji víkend za víkendem začali uvádět do lepšího stavu. 

Paní Renata prostě krásně píše. Z jejích řádků jsem věděla o všech těch emocích, které s novou zahradou přicházejí. Jak nadšení nad každým objevem, nové poznávání pěstování zeleniny a květiny, tak i pokora nad starými stromy, které ještě mohou plodit. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout a celý její Instagram i blog prošla za pár večerů. Je neskutečné, s jakou vervou se pustila do tvorby vyvýšených záhonů z toho, co na zahradě a v domě měla, a kolik má energie, že ještě při všem tom víkendovém obstarávání zahrady na chalupě zvládala vařit a zavařovat a úrodu zpracovávat. Moc ráda si čtu její příspěvky. Tím, že máme doma nový dům a nově založenou zahradu "na zelené louce" a ještě k tomu spíš moderně směrovanou, tak je čtení o renovaci staré chalupy a zachraňování sklípku a starých cihel takovým milým pohlazením na duši. Je to prostě jiný příběh, než máme my. Rozhodně jej doporučuji všem, kteří bydlí ve městě a teprve zvažují nákup staršího domu se zahradou někde na vesnici.


Adusha Dub – Instagram

Druhý instagramový účet, do kterého jsem se zakoukala, vede paní Adusha Dub z Bratislavy. Její zahrada je diametrálně jiná, než ta výše. Zahradu má totiž přímo v Bratislavě. Kousek od paneláků má na malém prostoru moderní městskou zahrádku se spoustou květin, s moderními kamennými prvky. V jejích krásných fotografiích čerpám inspiraci na trvalky a cibuloviny a líbil se mi pokus s pěstováním artyčoku, taky mne okouzlily občasné příspěvky o kdoulích, moruších a podobných netradičních plodinách a hlavně krásné fotografie různě barevných odrůd zeleniny.


Obě milé autorky, díky, že tak hezky fotíte a píšete, těším se na každý nový příspěvek!

Sdílení:

0 komentářů