České blogy o zahradě 2016

Další rok uběhl a já musím říct, že teď čtu především své stálice:



Občas zavítám i na jiné blogy, jako například http://myazahrada.cz/ (v zimě tam je pár příspěvků), http://priroda-zahrada.cz/clanky/ (v průběhu roku se nějaký článek objeví), http://romansabik.blogspot.cz/ (s novým pozemkem možná bude víc článků) a http://filfil.blog.cz/. Nejspíš čekáte, jestli jsem taky tento rok objevila něco nového... moc se mi nedařilo hledat nové blogy zaměřené především na zahradu. Až teprve před pár dny či týdny jsem našla tyto dva slibné a hezké:

Na stránce Aubrieta.cz najdete velmi pěkný a milý strukturovaný blog o krásných květinách. Aubrieta píše zajímavé tipy především o okrasných keřích a květinách, přidává parádní nápady (na hmyzí hotel, mrazivé lucerničky, ale třeba i vlastní vypěstované avokádo či na šiškové mulčování). V článcích jsem našla spoustu informací, které jsem vůbec nevěděla. Autorka také mapuje hezké procházky po Čechách.


Na stránce http://inspirovanoprirodou.weebly.com/ můžete sledovat příběhy a postřehy z jednoho statku u Benešova. Pár dvou matematiků tam má krásnou ukázkovou přírodní zahradu, můžete je i navštívit. V sekci "Zahrada" – "Blog o zahradě" píšou pěkně o vyvýšených terasách, přírodním jezírku, roubování, plánech na skleník či pěstování brambor. 


Jsem zvědavá na jejich další příspěvky a těším se na další čtení. Jestli znáte nějaký další blog zaměřený (především) na zahradničení, pište do komentářů.


No jinak a končím s čekáním na příspěvky u http://stastnezahrady.blogspot.cz/, http://www.zahradnikem-nedopatrenim.cz/, http://www.podoresakem.cz/ a nejspíš i u http://snezles.blogspot.cz/.

Štítky:

Sdílení:

4 komentářů

  1. Děkuji za odkazy, některé z nich neznám, tak se těším, až nakouknu .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. díky za tipy:)já miluju Bohdaninu zahradu!http://bohdanaajejizahrada.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. díky za typy na povídání o zahradách, to bude pro mně počteníčko

    OdpovědětVymazat