Kouzlo s plaménky

Krásnou a výraznou popínavku plamének (Clematis) zatím na zahradě, kvůli jedovatosti, nemám. Nicméně, jestli je jednou budu pěstovat, tak přesně tak, jako moje tchýně. S jejím milým svolením si zde dovolím zveřejnit fotku jejích loňských plaménků: 

Takhle krásně a hodně dlouho kvetou plaménky mojí tchýni. V čem je to kouzlo?
Tyto a další plaménky na její zahradě všichni obdivovali. Není se čemu divit, jsou výrazně rozkvetlé, krásně sladěné a kvetou dlouho a dlouho. 

Celé to kouzlo je prosté. Moje tchýně s pečlivostí a citem sesazuje k sobě vždy velkokvěté a drobnokvěté odrůdy plaménků v podobné, ale lehce odlišné barvě či s výrazným a méně výrazným lemováním. Kombinace volí tak, aby právě dlouho kvetly. No a celá treláž s plaménky působí pěkně dynamicky a půvabně. Ani mne nenapadlo, že jde vlastně o sesazení různých druhů.

Možná je sázíte taky tak. Možná jde o známou věc. Nicméně já ji nevěděla a odhalení tohoto "tajemství" mne příjemně dostalo.

Sdílení:

2 komentářů

  1. Moc fajn nápad, díky za něj. Na plaménky se chystám, je to jedna ze vzpomínek na dětství, ale vždy jsme měli jen jednu odrůdu. Přijde mi, že na zahrádce mají být. Ráda bych je využila pro jakési rozčlenění zahrady, jsem ve fázi vymýšlení, takže tento nápad přišel včas. :-)
    Předpokládám, že to zelené dole na fotce je zastínění kořenů. Nebo je tchýně pěstuje v truhlíku? Ani nevím, jestli by se plaménkům v truhlíku dařilo...
    Ola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji hezký den, to zelené dole je překrytí a a zastínění kořenů, plaménky jsou normálně v půdě.

      Vymazat